CIOC! CIOC!

Ai nimerit in tara lui -Escu. De esti om bun, poti ramane. De nu, te rugam, sa ne lesi!

marți, 7 februarie 2012

Demisia lui Boc creste ratingul lui Base?

Emil Boc si-a anuntat luni, 6 februarie 2012, demisia sa si a guvernului pe care il conducea, dupa peste doua sapatamani de proteste in toata tara, in urma carora chiar si voci din propriul partid i-au cerut plecarea.
Din 12 ianuarie, peste 1.000 de romani se strang in Piata Universitatii pentru a manifesta impotriva politicii de austeritate pusa in aplicare de guvernul de centru-dreapta. Pensionari ajunsi la limita saraciei, studenti care nu mai sunt motivati sa termine facultatea, personal medical si medici care vor sa plece din tara pentru a profesa in conditii umane...

Statisticile ne ingrozesc: peste 4 milioane de romani au plecat sa-si faca un trai mai bun afara. Si nu vorbim aici de tiganii care ne-au facut de rusine in toata lumea, ci despre romanii onesti, care au muncit pe branci pentru a trai bine!

Manifestantii, din aceste saptamani de strigate disperate, au cerut demisia guvernului Boc si a presedintelui Basescu. Boc a picat. Basescu inca se tine pe pozitie. Si nici nu pleaca nicaieri prea curand!
Dupa numirea ca premier interimar a lui Catalin Predoiu, in prezent ministru al Justitiei, peste doar cateva ore, Mihai Razvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE) a fost desemnat de maria sa, presedintele, noul premier al Romaniei. Ungureanu, fost si actual securist, implicat, se pare si in proiectul Rosia Montana...

Ce urmareste Basescu?

In ultimele zile de guvernare a lui Emil Boc, increderea in PDL a scazut sub 20%, in timp ce alianta opozitiei a adunat un procentaj de peste 50%. Cunoscand perversitatea presedintelui, nu pot sa nu ma gandesc ca miscarile din ultimile zile, au determinat scarificarea lui Boc, cu numai cateva luni inainte de alegeri, intr-o incercare disperata de a creste ratingul portocaliilor si a lui Base. De ce spun asta? Pentru ca oricine a venit dupa Boc, nu are altceva de facut decat sa continue sa cante in struna FMI-ului si mormonilor care il conduc, pentru ca, se stie, ne pricepem sa semnam contracte dezastruase!