CIOC! CIOC!

Ai nimerit in tara lui -Escu. De esti om bun, poti ramane. De nu, te rugam, sa ne lesi!

marți, 24 ianuarie 2012

TATA A IESIT IN STRADA


Astazi tata a iesit in strada. Nu ca sa faca o plimbare, nici pentru a merge la cumparaturi, ci ca sa-si strige neputinta, frustrarile si ura fata de hotii care ne conduc!
Tata este un pensionar, fost ofiter si profesor de sport, care a muncit onest si nu si-a insusit bani ori alte foloase din profesiunea pe care a exercitat-o. Nu locuieste intr-o vila, nu are casa de vacanta si nu detine decat lucruri pentru care a platit rate cea mai mare parte din viata (un apartament, intr-un oras de provincie si o masina). Nu a luat spaga in viata lui! Acum, are o pensie militara, pe care a primit-o pentru ca a intrunit conditiile cerute de lege. O pensie data de stat, din care statul i-a luat! Ba chiar mai mult a primit o decizie prin care a fost instiintat ca are de returnat o anumita suma de bani, din pensia deja incasata in trecut, pe motiv ca majorarea de care a beneficiat nu era normala!
Asa ca tata, impreuna cu alti ofiteri pensionari, s-a imbracat gros si, pe o vreme infernala, a plecat spre Bucuresti, ca sa-si strige nedreptatea.

Peste 3.000 de cadre militare, printre care si tata, revolutionari si reprezentanti ai ONG-urilor au pichetat sediul Guvernului din Piata Victoriei, apoi au marsaluit pasnic pe strazile Bucurestiului, trecand pe la sediul TVR si prin Piata Universitatii. Ce vroiau ei? Ce vrem si noi toti: sa traim BINE! Ca cei care ne conduc stim ca traiesc BINE! Numai ca noi nu mai iesim in strada. Probabil ca nici acesti mitingisti de astazi nu ar fi iesit, daca nu ar fi fost totul bine organizat, daca nu ar fi fost transportati din provincie spre Capitala cu autocare puse la dispozitie de catre sindicate sau celelate institutii participante.

Dar din pacate, doar glasurile a peste 5.000 de oameni nu vor fi suficiente. Nu se va rezolva nimic. Nu va pleca nimeni. Nu se vor mari pensiile si salariile, iar daca se vor mari, va fi un fel de praf in ochi, ca sa le mai inchida pentru ceva timp gurile sarmanilor oameni care isi cer ce li se cuvine. Nu vom trai BINE!
Nu se va schimba nimic in tara asta niciodata, pentru ca nu stim sa luptam pentru drepturile noastre, pentru ca renuntam si ne resemnam mult prea usor!

Astazi a fost cea de-a 12-a zi de proteste si ea a coincis cu serbarea a 153 de ani de la Mica Unire din 24 ianuarie 1859. Ponta si Antonescu au participat la ceremoniile de la Iasi, Emil Boc a fost la pseudo sedinta solemna din Parlament, iar Base ne-a aratat ca nici macar de Unire nu-i pasa, investindu-l in functie pe noul Ministru de Externe, Cristian Diaconescu...

La Bucuresti, Hora Unirii a reprezentat-o mitingul ofiterilor pensionari, ai revolutionarilor si ai altora care au dansat dansul neputintei, intr-o zi friguroasa de iarna.