CIOC! CIOC!

Ai nimerit in tara lui -Escu. De esti om bun, poti ramane. De nu, te rugam, sa ne lesi!

marți, 30 martie 2010

FERESTE-TE DE HALATELE ALBE!

Ieri, toata media noastra a vuit plecand de la afirmatia sefului statului, scapata la o dezbatere dedicata educatiei, cum ca "peste 40% dintre diagnosticele doctorilor romani sunt gresite, iar pentru asta poarta o vina si sistemul educational din Romania!"
Si stie Base ce zice, ca doar in 2006 s-a operat la Viena de hernie de disc, interventie chirurgicala considerata banala de specialisti!
Nu de putine ori s-a intamplat sa mearga omul la medic, sa i se puna un diagnostic, sa i se prescrie o reteta si sa se simta tot rau, pentru ca diagnosticul si tratamentul au fost gresite! Si nu putine au fost cazurile in care persoane care nu aveau nevoie de interventii chirurgicale, au fost operate!
Medicii au sarit de fund in sus degeaba, ca doar Romania e fruntasa la decese din cauze care puteau fi evitate! Adica, daca ai nenorocul sa ajungi la spital si sa dai peste un "doctor", licentiat in medicina la "Spiru Haret", ai pus-o! Ai mierlit-o!
Cine ce ar zice, sistemul nostru medical este la pamant! Sunt zeci de spitale, nerenovate de ani de zile, cu aparatura depasita sau defecta, cu peretii scorojiti, cu ciment mozaicat ciobit, cu cate 8 paturi de fier ruginit in saloane, cu asternuturi rupte si ingalbenite, cu gandaci si sobolani care circula nestingheriti prin ori pe langa spital.
Cu personal medical sau aditional indiferent si inuman. Mai ales in micile orase. Dar nici cu capitala nu ne putem mandri. In afara de Filantropia, Universitar, Floreasca si eventual Elias, ti se intoarce stomacul pe dos, daca mergi in vreun spital!
Sunt zeci de medici facuti pe banda rulanta in cea mai mare Universitate din lume, care se afla, culmea, in Romania, pe mana carora ai putea ajunge!
Noi cotizam lunar, la sistemul public de sanatate. Unde se duc banii acestia? Ca spitalele sunt niste ruine. Ce sa faci ca sa nu ajungi intr-un astfel de sital, pe mana unor potentiali criminali? Cum sa te feresti de ei?
Nu ne ramane decat sa ne rugam sa ne dea Dumnezeu sanatate si sa fugim de spitale si medici ca necuratul de tamaie!